משרד החינוך הכריז על שנת 2025 כ"שנת הבינה המלאכותית" במערכת החינוך. השר יואב קיש מוביל מהלך נרחב להטמעת לימודי בינה מלאכותית, הכולל קמפיין פרסומי ותוכניות לימודים חדשות. היוזמה מתמקדת בשילוב טכנולוגיות AI בתהליכי הלמידה, ההוראה וההכשרה המקצועית של מורים.

התוכנית שואפת להנגיש את תחום הבינה המלאכותית לתלמידים ולמורים, מתוך תפיסה כי שימוש בכלי AI עשוי לשפר את חווית הלמידה ולאפשר התאמה אישית של תהליכי הלמידה עבור כל תלמיד.

בעוד שמשרד החינוך מציג את התוכנית באור חיובי ועובד על קידומה במלוא המרץ, חשוב לפקוח עין ביקורתית ולבחון את השלכותיה ארוכות הטווח על דור העתיד: כיצד ישפיע השימוש הנרחב בכלי AI על התפתחות השפה ועל רכישת השפה, מה ביחס לידע שאותו רוכשים במהלך הלמידה ודפוסי הדיבור, ההבעה והתקשורת, ומה באשר ליכולות הלשוניות הטבעיות – ככל הנראה, ימים יגידו.

היתרונות שבשימוש בכלי בינה מלאכותית בתהליכי הלמידה הוא רב וניכר, האפשרות לספק משוב והערכה בזמן אמת וחוויות למידה עדכניות וסוחפות היא משמעותית. עם זאת, קיים חשש מפני הסתמכות יתר על טכנולוגיה והפחתת האינטראקציה האנושית החיונית כל כך בעולנות החינוך, כמו גם הביקורת האנושית שהיא אינה ברת תחליף.

"שנת הבינה המלאכותית" היא יותר מאשר סתם שילוב מחשבים בכיתות. היא מסמנת שינוי פוטנציאלי עמוק באופן שבו המורים מתקשרים עם התלמידים בכיתה, ובחוויה הכוללת של התלמידים בבתי הספר. בינתיים נראה כי המיזם מוצג ומשולב ללא הסתייגויות ושאלות נלוות.